Trei case de acoperiș de către PLAIN WORKS în Coreea de Sud

Trei case de acoperiș de către PLAIN WORKS în Coreea de Sud

Proiect:Trei acoperiș
Arhitecti:LUCRARI PLAIN
Locație:Gwanggyo, Yongin-si, Gyeonggi-do, Coreea de Sud
Zonă:2.712 de metri patrati
Fotografie de:Kyungsub Shin

Trei clădiri de acoperiș de PLAIN WORKS

The Three Roof House este o nouă reședință modernă proiectată deLUCRARI PLAINîn Coreea de Sud. Acesta a fost conceput pentru un cuplu și cei doi copii ai săi și devine titlul din designul său exterior care se caracterizează prin trei acoperișuri separate. Acesta este situat într-o zonă liniștită, retrasă a unui loc de locuit din Yongin, unde îi asigură locuitorilor siguranța și intimitatea, dar și le conectează la zona exterioară care se află deasupra podelei de la subsol, care este garajul.

Casa "Trei acoperișuri" este o casă pentru un cuplu și pentru cele două fiice care au trăit într-un apartament pentru o lungă perioadă de timp. Cuplul care iubește flori și copaci sălbatici a decis să-și părăsească apartamentul, visând de a avea o casă cu grădină.

Amplasat într-un loc de locuit din Yongin, situl este așezat la capătul unui culoar, primind doar câteva vizite, altele decât locuitorii săi, astfel că este izolat și calm. Situl este un teren cu pante orientate spre sud, cu o formă dreptunghiulară, care rulează de-a lungul unui drum, iar diferența de nivel de 2,8 m între șantier și șosea este situată. Deși este într-o zonă centrală, partea din față și din spate sunt ambele parcuri adiacente, astfel încât oferă o vedere decentă.

Casa beneficiază de o astfel de condiție a site-ului pentru a proteja intimitatea și a avea un spațiu exterior prin care interiorul și exteriorul sunt conectate efectiv. Etajul 1 de subsol adiacent drumului este transformat într-un loc de parcare pentru a depăși diferența de nivel cu parcul din nord. Partea superioară a parcării este făcută într-o grădină, iar această grădină poate fi accesată convenabil de la etajul 1. Deoarece zona de nord este conectată direct cu parcul, se adaugă o punte pentru a se bucura de diverse scene din parc care se schimbă în toate sezoanele.

Această "casă cu trei acoperișuri" este caracterizată de volume simple în formă de casă, care sunt răspândite în mod natural pe volumul de la etajul 1, care se întinde de la o parte la alta. Este proiectat separând etajul 2 de la primul etaj, compunându-l cu volume independente conform programelor necesare și reorganizându-le ca răspuns la cerințele clientului și condițiile din jur. Această abordare de design împiedică casa să copleșească peisajul înconjurător și îi permite să adapteze mai flexibil nevoile clienților.

Casa are un total de trei etaje, inclusiv un subsol de subsol. La această podeaua de la subsol se află parcarea și un depozit. Expus deasupra solului, peretele exterior al pardoselii de la subsol utilizează aceeași piatră naturală cu peretele de reținere al unei case din apropiere, astfel arătând ca o parte a unui complex rezidențial. Etajul 1 are o cameră comună și un dormitor pentru cuplu. S-a format o perioadă lungă de timp, de la est la vest, astfel încât zona de construcție să poată fi maximizată, iar partea de vest a masei este extinsă la sud pentru a asigura intimitatea între curtea casei și clădirile vecine. Eaves și o terasă sunt adăugate pentru a conecta camera de zi și grădina mai ușor. Etajul 2 găzduiește camere pentru cele două fiice și o cameră de familie. este proiectat să aibă o dimensiune mică în pregătirea pentru momentul în care cei doi părăsesc cuibul. În scopul de a rezolva disparitatea în zona de podea dintre etajele 1 și 2 și a permite fiecărei încăperi să apară ca o entitate independentă, se construiesc trei volume individuale de căldură. Poziția acestor volume definește în mod natural spațiul exterior al etajului 2. Înconjurat de ele, terasa sudică devine o colțuri confortabile și în formă de aranjament necorespunzător, terasa de la nord blochează vederile din cartier, ceea ce face ca utilizatorii să se simtă ca și cum ar fi fost în pădure. Materialele de la etajele 1 și 2 sunt amenajate pentru a avea diferite culori și texturi, iar perimetrul fiecărui volum este împodobit cu decupaje și adâncituri pentru a sublinia forma segmentată a casei.

În consecință, "Casa cu trei acoperișuri" apare ca un ansamblu de camere proiectate independent pentru fiecare membru al familiei. Acest proiect este o încercare de a asigura independența spațiilor individuale în ceea ce privește forma sau spațiul, pentru societatea coreeană în care predomină locuințele apartamentului.

LUCRARI PLAIN


















Priveste filmarea: Cuvinte la război: nava / din țara poporului tăcut / prizonierul japonezilor

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: