Teton Residence de RO | ROCKETT DESIGN în Driggs, Idaho

Teton Residence de RO | ROCKETT DESIGN în Driggs, Idaho

Proiect:Teton Residence
Arhitecti:RO | ROCKETT DESIGN
Locație:Driggs, Idaho, Statele Unite ale Americii
Zonă:3.300 sf
Fotografii deGabe Border

Teton Residence de RO | ROCKETT DESIGN

RO | ROCKETT DESIGNau proiectat Teton Residence ca un refugiu izolat contemporan în zona îndepărtată a Driggs din Idaho, Statele Unite ale Americii. Această scăpare de 3.300 de metri pătrați oferă priveliști spectaculoase ale terenurilor montane care o înconjoară. Este clar că natura joacă un rol-cheie în proiectarea Residence Teton. Mai întâi de toate, locația sa este la fel de îndepărtată ca și în inima naturii, dar nu este acolo unde se termină. Proiectul clădirii intenționează să minimizeze impactul asupra ecosistemului natural.

O familie tânără a dorit să construiască o retragere pe un lot mare situat în afara Jackson Hole, Wyoming, în bucătăria Teton County, Idaho. Designul localizează casa într-o zonă umedă expansivă care fluctuează sezonier. Un mic pârâu hrădit de primăvară la sud susține o populație sănătoasă de păstrăv cutthroat. La est și vest sunt priveliști spectaculoase ale munților, iar din sud suflă un vânt consistent.

Arhitectura funcționează ca răspuns la ridicarea utilităților, structura și programul pentru a aborda fluctuațiile sitului și a minimiza impactul asupra ecosistemului delicat. Eforturile s-au concentrat pe conservarea și restabilirea peisajului divers, prin minimizarea amprentei clădirii – rezultând o structură compactă și eficientă care sa axat pe construirea "în sus" în loc de "ieșire". Această strategie rămâne luminată pe teren și permite programelor primare ale casei să se ridice deasupra vegetației umede pentru a lua tot site-ul are de oferit. Marele Teton devine vizibil la est și trekkingul lui Moose devine apreciabil. Cerul, peisajul și fauna sălbatică se schimbă dramatic pe parcursul unei zile și al unui sezon.

Analiza analiticească și interpretativă a site-ului nu numai că a informat despre localizarea și orientarea casei, dar a ajutat la informarea aspectului programatic al casei atât în ​​plan cât și în secțiune. Formulele offset care separă zonele publice și private creează atât ferestrele clare, cât și lumina naturală, și o zonă de circulație dublă înaltă. Programul este amenajat cu zona principală de living și suita de master situată la etajul superior pentru a captura priveliștile expansive. Momentele proeminente sunt încadrate în deschideri monumentale glazurate, care accesează direct porțile acoperite. Suprafețele profunde ale acoperișului asigură umbrirea și acoperirea din vremea neiertătoare și mereu în schimbare a regiunii.

Paleta de materiale de piatră de pământ și lemn pictat lucrează pentru a lega arhitectura de tonurile, materialele și texturile din regiune, toate pentru a ajuta la crearea unei arhitecturi derivate din site. Casa, care plutește deasupra peisajului, devine un refugiu minunat într-un mediu cu adevărat unic.

RO | ROCKETT DESIGN















Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: