Temperament peisaj - Echilibru și integrare: Lin'an Sports and Culture Center

Temperament peisaj – Echilibru și integrare: Lin'an Sports and Culture Center

Proiect:Centrul de Sport și Cultură Lin'an
Arhitecti:Designul arhitectural și Institutul de Cercetare al Universității ZheJiang Co, Ltd.
Locație:Crossroad Jiuzhou Streent și Jiquan Road, Districtul Linan, Hangzhou City, China
Zonă:115,532,2 sq ft (site-ul), 807,142 sq ft (podea brut)
Fotografie de:Qiang Zhao

Centrul de Sport și Cultură Lin'an

Designul arhitectural și Institutul de Cercetare al Universității ZheJiang Co, Ltd.a prezentat unul dintre cele mai recente proiecte și suntem bucuroși să prezentăm designul Centrului de Sport și Cultura Lin'an din districtul Linan din orașul Hangzhou din China.
Cea mai notabilă caracteristică a acestui design, pe care o puteți observa cu ușurință, este integrarea sa cu peisajul natural. Se simte ca și cum ar aparține acolo, conturând râurile și munții. Este unicul exterior care prezintă linii de contur ridicate care răspund munților înconjurați, strâns legați între ele. Arhitectura se conectează și cu natura urbană, creând un nivel ridicat de platforme care îmbunătățesc considerabil accesibilitatea.

Un centru sportiv care aparține peisajului

Peisajul este cartea de vizită a orașului Lin'an. Ideea acestui proiect a provenit din peisajul Lin'an. Folosind metoda cu perie liberă, acesta evidențiază peisajul munților și râurilor, care este în concordanță cu patrimoniul cultural profund al orașului Lin'an.

Un centru sportiv care aparține orașului

În combinație cu caracteristicile geomorfice ale dealului joasă și ale pantei ușoare din zonă, am proiectat centrul sportiv ca formă unică, cu înălțimea liniilor de contur, răspunzând munților din jur la nivelul întregului oraș, ca o venă verde , care îi plac foarte mult munților naturali din nord și sud.

Prin combinarea straturilor cu geomorfologia, arhitectura se poate conecta cu natura urbană și poate crea o serie de platforme de activitate la nivel înalt, ceea ce îmbunătățește considerabil accesibilitatea și participarea site-ului.

Un centru sportiv care utilizează pe deplin terenul

Proiectul acoperă o suprafață de 161 mu și trebuie să organizăm diverse funcții, cum ar fi sală de gimnastică, sală de antrenament, natatoriu, stadion în aer liber și sprijin pentru afaceri, iar terenul este rar. Planul preia complexul sportiv ca punct de plecare. Pe de o parte, corpul gimnaziului este înfășurat cu placa conică și perforată a suprafeței duble pentru a crea un efect vizual translucid și ușor. Prin lanternă, situl este transformat într-un punct de reper impresionant al orașului. Pe de altă parte, diferența de înălțime a site-ului este pe deplin utilizată, iar restul funcțiilor sunt integrate împreună. Cu terasa stivuită ca intenție de proiectare, tehnicile de prelucrare a peisajului contribuie la formarea unui model de platformă continuă, coordonând cu mediul montan din jur și, în același timp, pot evidenția imaginea principală a gimnaziului.

Centrul de sport cu cele mai complete beneficii

Ca o parte importantă a sprijinirii centrului prin el însuși, proiectul include un parc pentru copii, un supermarket mare, un centru de fitness, KTV și o varietate de spații de catering, precum și o centură comercială liniară de-a lungul laturilor drumului și a străzii interioare să satisfacă atracția complexă de fitness, agrement și divertisment pentru cetățeni.

Proiectare

În proiectare, situl este în primul rând împărțit în trei stații cu o diferență de cinci metri, iar drumul intern este introdus în blocurile funcționale. Volumul corespunzător al clădirii este plasat în fiecare bloc funcțional. Înălțimea podelei este de asemenea stabilită la cinci metri, astfel încât acoperișul fiecărui strat poate fi conectat fără probleme cu etajul de mai sus.

Plaja principală de-a lungul străzii principale conduce audiența obișnuită la etajul doi de platformă, iar partea de jos este concepută pentru a fi pasajul pentru VIP, atleți, instrumente și medii pentru a crea o manieră tridimensională și stratificată de organizare a traficului.

De-a lungul drumului înconjurător, pașii blândi și versantul de iarbă sunt aranjați pentru a atenua elevația drumului, fiind astupate cu centură de peisaj pentru a forma un efect spațial simplu și elegant.

Întregul centru sportiv a proiectat mai multe grupuri de curți de peisaj și spații de tranziție în jurul curții pentru a crea o experiență spațială bogată.

Gimnaziul adoptă structura tridimensională a structurii. Spanul sferei superioare de concurs este de 74,4 metri, iar sala de antrenament înot beneficiază de structura de rețea spațială, lungimea nordului și a sudului fiind de 110 metri, iar cea de Est și Vest este de 58,8 metri.

Economisirea energiei verzi

Acest proiect este o clădire ecologică de 2 stele cu economie de energie, iar principalele măsuri includ:

  1. Mai multe locații sunt amenajate cu țevi de lumină pentru acoperiș, care nu au nevoie de iluminarea interioară în timpul zilei și pot asigura luminozitatea necesară în utilizarea zilnică.
  2. Toate platformele sunt ecologice pe acoperiș, iar efectul izolației termice este remarcabil.
  3. Cortina perforată progresivă în afara gimnaziului asigură umbrirea exterioară a clădirii, formând lumina moale interioară.
  4. Am folosit pompa de căldură avansată, acoperișurile solare, tehnologia de colectare a apelor pluviale, iluminatul cu LED-uri și alte mijloace de economisire a energiei mature.

Planuri

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: