Secret Garden House de către Architecture Wallflower + Design în Singapore

Secret Garden House de către Architecture Wallflower + Design în Singapore

Proiect:Secret Garden House
Arhitecti:Wallflower Architecture + Design
Locație:Bukit Timah, Singapore
Zonă:13.900 de metri patrati
Fotografie de:Marc Tey

Secret Garden House de Arhitectura Wallflower + Design

Casa Secret Garden din Bukit Timah, Singapore este cu siguranță una care știe cum să atragă atenția. A fost proiectat deWallflower Architecture + Designale căror proiecte Six Ramsgate Residence și The Travertine Dream House au fost deja prezentate pe site-ul nostru.

După cum sugerează și numele, Casa Secret Garden este plină de surprize elegante, având o grădină protejată și o frumoasă piscină amplasată într-un teren mai adânc în curte. Totul a fost conceput într-un mod care să protejeze intimitatea locuitorilor oferind în același timp toate luxurile de care au nevoie.

Casa Secret Garden este situată în zona de bungalow din Bukit Timah. Descrierea proprietarului a fost să aibă o casă de lux, tropicală, contemporană de familie. Fiind proprietarii unei societăți de construcții și prin construirea ei înșiși, ar prezenta, de asemenea, capacitățile lor profesionale.

Casa se află pe un loc în formă de L, cu o deschidere îngustă și netedă; În toate părțile este înconjurată de case vecine. În continuare și pe o ușoară creștere, cea mai mare parte a terenului nu este vizibilă de la intrare. Cei mai mulți cumpărători de case locale ar considera terenul neuniform, frontiera îngustă și lipsa proeminenței drept dezavantaj. Arhitectul a văzut o oportunitate de a folosi terenul pentru a camufla grosul unei case mari și luxul unei grădini secrete pentru a-l viziona de la ochi curioși.

Întrucât cerințele spațiale și funcționale au fost substanțiale, arhitectul a poziționat peste o treime din casă în profilul terenului în creștere, ascunzând în mod efectiv această masă prin folosirea site-ului unic. Parterul perceput a fost stabilit la un nivel superior. A permis o mai mare intimitate față de drumul de intrare și o terasă asemănătoare platoului pentru a compune restul spațiilor de locuit și a grădinilor.

Vizitatorii sunt întâmpinați în casă printr-o intrare în peșteră de granit, care duce la un hol subteran. Proeminența unei scări spiralate din oțel și sticlă duce vizitatorii până la camera de zi. Proprietarii i-au plăcut ideea detașării spațiilor de locuit și de luat masa și înconjurarea lor prin piscine și grădini. Acest nivel de "platou" al solului era planificat a fi un spațiu care să se amestece în interior și în aer liber, în scânteie moale și în greu. Era să fie un spațiu, cu mai multe programe, mai degrabă decât multe spații cu limite și funcții fixe determinate. Copacii plantați în jurul perimetrului formează o incintă foarte privată. Din punct de vedere vizual securizat, arhitectura simplă la sol ar putea fi deschisă și transparentă, fără a compromite confidențialitatea proprietarului.

Conceptual, compoziția arhitecturală de mai sus este formată din două blocuri travertinice dreptunghiulare, așezate pe piloți subțiri. Blocurile sunt conectate la etajul al doilea printr-o punte închisă plutitoare deasupra planului de la sol. O fereastră de panglică se taie în jurul fațadei de piatră travertinică. Ferestrele verticale reglabile sunt lipite strategic pe această bandă de ferestre care protejează geamurile și reglează cât de mult lumina soarelui ajunge în interior, precum și asigurarea intimității atunci când este necesar.

O punte de exterior în aer liber și grădina de pe acoperiș se compară cu compoziția și sunt suficient de spațioase pentru întâlniri sociale și petreceri. Pășunile de pe punte sunt înclinate spre a vă bucura de vederi spre pitorescul Bukit Timah Hill, cel mai înalt punct din Singapore.

Principiile fundamentale arhitecturale de orientare, masa termică, ecranarea solară și ventilația naturală sunt fundamentale pentru proiectare. Este o casă concepută pentru tropice, exprimată prin materiale moderne și estetică contemporană. Fiecare etaj este proiectat pentru a fi ventilat încrucișat. Primarul eticii de design este acela că brizele trebuie să fie încurajate și nestingherite. În subsol, aerul curge prin deschiderea garajului ca peșteră, prin holul cu grămezi și ieșea printr-o curte de grădină, în spatele deschis, care este deschisă spre cer. Deasupra pământului, blocurile de dormit ridicate sunt păstrate pasiv răcoroase prin straturi de zidărie, cavități de aer, placări de piatră travertinică, grădini de acoperiș și pergole. Ferestrele de intrare a căldurii prin ferestrele de sticlă și lemn cu emisii scăzute filtrează puternicul soare tropical, transformându-l într-un model de lumină și umbre care se joacă în spațiile interioare. Luminatoarele strălucește în continuare experiența pe parcursul zilei prin intermediul unor arbori de lumină mereu schimbătoare. Atunci când situația necesită, întreaga casă poate fi închisă pentru furtunile tropicale sau pentru ceața de ardere poluantă.

Mediul vă antrenează atunci când există respect și colaborare atât cu punctele forte, cât și cu cele slabe. În ciuda faptului că se află într-o insulă intensificată, cu una dintre cele mai înalte densități ale populației din lume, casa își recapătă ceea ce este să se bucure în mod privat de trăirea în tropice, cu luxul, vibranța și frumusețea ei înglobate într-o grădină secretă.

Wallflower Architecture + Design





























Priveste filmarea: O grădină în apartamentul meu. Britta Riley

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: