MK5 Casa de Arhitecți Ortraum din Helsinki, Finlanda

MK5 Casa de Arhitecți Ortraum din Helsinki, Finlanda

Proiect:Casa MK5
Arhitecti:Arhitecti Ortraum
Locație:Helsinki, Finlanda
Zonă:2,475 metri patrati
Fotografie de:Marc Goodwin

Casa MK5 de arhitecți Ortraum

Casa MK5 este un proiect deOrtraum Architects,situat într-o pădure în afara Helsinki, Finlanda. Această casă pentru o familie de cinci este amplasată pe un site care permite o intimitate maximă în timp ce principalele zone de locuit se pot bucura în continuare de vedere spre vest cu vedere spre ocean.
Primul etaj găzduiește zonele de locuit, în timp ce la etajul al doilea se află cele patru dormitoare.

MK5 este cel mai recent proiect al ORTRAUM Architects, construit pentru unul dintre partenerii biroului și familia sa de cinci. Casa este amplasată pe un sit sud-vest înclinat de 500 m2, situat pe Peninsula Jollas, la est de centrul orașului Helsinki.

Arhitectura are un plan central, care, conform tradiției finlandeze, evită o viziune directă față de vecini, și anulează spațiile principale pentru a face față oceanului spre vest.

Relația clădirii cu împrejurimile naturale a inspirat plasarea diversă a ferestrelor, încadrând vederile în schimbare și calitățile de lumină naturală în fiecare direcție. Sufrageria în plan deschis este accesată dinspre nord și este situată la parter, funcțiile de saună și serviciile de construcție sunt plasate în subsol.

Cele patru dormitoare sunt situate la etaj. Planul geometric al planului se acumulează la nivelul mezaninului, unde camerele celor trei copii și dormitorul principal se conectează în centrul clădirii, permițând mai multe opțiuni de consultare înainte de culcare.

Structura MK5 constă din elemente CLT foarte personalizate. În plus față de sistemul electric al clădirii, sistemul de ventilație și corpurile de iluminat sunt complet integrate în elementele CLT. Cherestea de zada siberiana este folosita pentru fatada, podele si mobilier. Pereții personalizați din cupru fabrică ferestrele.

Materialele de fațadă sunt alese pentru a permite clădirii să patineze în mod natural și să îmbătrânie cu grație în timp. În partea sudică a clădirii, firele verticale sunt întinse de la streașina clădirii până la puntea de terasă de dedesubt, proiectată pentru ca alpiniștii de hamei să crească pentru a crea un "ecran verde", oferind o perdea suplimentară de intimitate de pe șosea.

Arhitecti Ortraum

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: