Casa Tanderra de Arhitecți Sean Godsell din Victoria, Australia

Casa Tanderra de Arhitecți Sean Godsell din Victoria, Australia

Proiect:Casa Tanderra
Arhitecti:Arhitecti Sean Godsell
Locație:Peninsula Mornington, Victoria, Australia
Zonă:3.067 de metri patrati
Fotografie de:Amabilitatea arhitecților Sean Godsell

Casa Tanderra de Arhitecți Sean Godsell

Casa TanderradeArhitecti Sean Godselleste ascuns într-o colină pe o proprietate enormă pe Peninsula Mornington, în afara Victoria, Australia. Situl este cunoscut pentru veri calde și vânturi calde, motiv pentru care casa este parțial săpată în pământ. Designul de bază al clădirii este o formă standard L. Există, de asemenea, un spațiu amplu exterior care este umbrite pentru a preveni supraîncălzirea.
Un magazin din apropiere deține un sistem solar care recoltează energia de la soare, dar această locuință cu impact redus folosește și colectarea apei de ploaie.

De la arhitecți:"Natura fluidă a spațiului de verandă a fost o parte integrantă a cercetării mele în case de ceva vreme. Din această cercetare au apărut două elemente distincte în lucrarea mea – pielea exterioară (anti-tectonică) și planul ambiguu în care utilizarea, funcția, în interior și în exterior sunt organizate în conformitate cu natura non-dogmatică a spațiului verandelor, . La un nivel, acesta este un argument pentru o arhitectură regională în care condițiile locale informează un element de design încorporat cultural atât în ​​istoria asiatică, cât și în cea colonială. În alta, mi-a oferit un argument pentru înlăturarea coridorului ca dispozitiv de organizare și, în acest fel, un argument de susținere a planului divizat sau spațiilor conectate predominante în arhitectura asiatică. Natura cinetică a planului divizat ma ajutat să înlătur dependența de secțiune ca dispozitiv spațial din arhitectura mea și să fac un atac asupra modernismului european ca mijloc de formulare a generării arhitecturii (adică a face spațiu interesant schimbând înălțimea sau podeaua) nivelurile)“

"Aceste idei se află la locul de muncă în această casă, situată pe un deal de pe un teren de 40 ha. Casa are vederi frumoase la oceanul îndepărtat, dar priveliștile sunt spre vest și casa este expusă unui puternic vânt predominant. În vara, nordul fierbinților suflă peste tot și este ca un contrapunct la această expunere că casa formează o formă "L" și se sapă în pământ pentru a oferi un spațiu exterior în aer liber pentru ocupanți. Spațiile funcționale cheie sunt amplasate discret pe toată lungimea planului și sunt legate de terase acoperite în aer liber, nu de coridoare. Deși a fost livrat câțiva ani mai târziu, această casă a fost proiectată în același timp cu casa lui Glenburn și este menționată în birou ca o soră a lui Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: