Casa Sardinera de Ramon Esteve din Valencia, Spania

Casa Sardinera de Ramon Esteve din Valencia, Spania

Proiect:Casa Sardinera
Arhitecti:Ramon Esteve
Locație:Jávea, Alicante, Valencia, Spania
Zonă:13,831 de metri patrati
Fotografie de:Mariela Apollonio

Casa Sardinera de Ramon Esteve

Reședință uimitoare pe care o prezentăm astăzi este Casa Sardinera, care a fost proiectată deRamon Esteve,un studio spaniol pe care probabil că îl cunoașteți deja din unele dintre proiectele sale prezentate pe site-ul nostru, cum ar fi Casa El Bosque și casa din pădurea de pin.
Această locuință minunată este amplasată într-o locație perfectă în Jávea, un oraș de coastă din provincia Alicante din Valencia, Spania. Oferă priveliști panoramice absolut impresionante ale Mării Mediterane și ale coastei sale și puteți fi siguri că arhitecții au făcut totul din ele.

Situat într-un decor de o frumusețe deosebită și un peisaj valoros, în fața Mării Mediterane, între El Portixol și Cala Blanca, Casa Sardinera se află pe vârful unui deal, flancat de un capăt care intră în mare într-un golf de ape turcoaz.

Locație unică

"Ideea originală a designului sa bazat pe bucurarea și îmbunătățirea vederilor panoramice ale decorului, prin crearea unui mediu relaxant contemplativ care să permită bucurarea de experiența oferită de acest loc".

Massive și ușoare

Un set de pereți de beton este aruncat în direcții diferite, comprimând și extindând vederile și generând mai multe imagini. Suprafețele verticale sunt limitate orizontal de cantilerele lungi care se extind spre mare, creând astfel verande care înconjoară terasa mare. Datorită sistemului constructiv, aceste cantilever nu se sprijină pe pereți, ci se potrivesc între ele, mărind astfel tensiunea vizuală și generând senzații paradoxale de masivitate și lipsă de greutate.

"Vederile spre exterior sunt încadrate între suprafețele arhitecturale și suprafața bazinului, subliniate la orizont."

O casă, două fețe

Fatadele longitudinale ale casei sunt opuse. Fatada de intrare, ermetică și opacă, este protejată de un sistem automat de jaluzele reglabile, realizate din lemn de culoare albă Accoya. Protejează fațada de expunerea la soare și, în același timp, limitează vizionarea de pe stradă. Dimpotrivă, fațada de Est este mult mai permeabilă și mai transparentă. Suprafețele verticale din beton sunt închise de geamurile mari de sticlă, protejate de console și perdele sinuoase care aduc un caracter mediteranean eteric.

Natura tectonică

Casa Sardinera are un caracter tectonic puternic datorită materialelor sale expresive. Textura betonului alb turnat în cofraje de lemn și textura lemnului albăresc au atins o asemănare asemănătoare încât uneori par a fi aceleași, la fel ca în ferestrele laterale.

Toți la alb

Textura produsă prin imprimarea cofrajului de lemn este vizibilă pe suprafața betonului, stabilind astfel o limbă comună cu cherestea alb-umbroasă utilizată în jaluzele, tavane, pereți de partid și mobilier. O nuanță albă acoperă tot elementul, care este diferit doar datorită materialului său, generând modificări subtile ale texturii. Pereții din zidărie din piatră locală construiesc o bază pentru ca volumele de beton alb să stea în picioare și, de asemenea, să lege clădirea cu peisajul.

Proces vizibil

Casa reflectă procesul de construcție. Toate părțile structurale sunt realizate din beton expus, în timp ce incinta este din lemn și sticlă.

Mării deschise

Există un acces printr-un volum cu înălțime dublă, cu pereți laterali care urmăresc vederea la mare și oferă vizitatorului un prim contact cu orizontul. Camerele de zi sunt la parter, ca parte a unui set de fluide articulat de pereții de beton alb. Unele vegetație este introdusă în spațiile intermediare, în timp ce grădina se mișcă în casă. Fiecare cameră se deschide spre orizont prin veranda proprie.

Încadrarea vederilor

Camera de zi are un rol principal și o caracteristică unică, un colț de sticlă care încadrează cele mai bune priveliști ale mării.

Pentru a deschide colțurile

Fiecare volum de la primul etaj găzduiește un dormitor. În loc să permită vederi frontale încadrate de pereți, colțurile de sticlă oferă vederi panoramice mult mai interesante. Fiecare cameră are un mic balcon din sticlă, asemănător cu o fereastră de fund, așezată în spatele marginii consolei, pentru a spori importanța vizuală a suprafețelor orizontale.

Sculptură funcțională

Scara a fost dezvoltată ca un element sculptural. Marea este vizibilă prin treptele sale din sticlă translucidă. Această transparență permite, de asemenea, ca lumina naturală să ajungă la subsol. Pe timp de noapte, pașii se aprind ca o lampă. Stâlpul este o suprafață înclinată care urmează aceeași idee decât pereții arhitectonici. La subsolul de la subsol, în afară de zonele de service și de parcare, există câteva camere de oaspeți, o sală de gimnastică și o piscină interioară, cu o saună și un dressing.

Conexiunea prin apă

La subsolul de la subsol, în afară de zonele de service și de parcare, există câteva camere de oaspeți, o sală de gimnastică și o piscină interioară, cu o saună și un dressing.

"Piscinele interioare și exterioare sunt situate pe etaje diferite, dar sunt legate de o fereastră longitudinală. Prin ea, apa din piscina în aer liber aruncă umbre peste piscina interioară. "

Pentru a construi cu lumina

Toate luminile din casă sunt LED reglabile integrate în arhitectură. În exterior, liniile de iluminare trasează aceeași direcție decât pereții casei.

Frumos și eficient

În plus, clădirea îndeplinește cerințele de mediu și deține un certificat A pentru eficiența energetică, datorită unui studiu adecvat privind expunerea la soare și ventilație, în plus față de utilizarea puțurilor geotermale, a colectorilor de tuburi evacuate pe acoperiș și a unui rezervor de colectare a apei de ploaie .

Dialogul cu Marea Mediterană

Spațiul exterior a fost proiectat ca o extensie a spațiului interior. Liniile care definesc clădirea sunt trase dincolo de pereți, marcând modelele vegetației, trotuarului, piscinei și iluminatului exterior. Grădina afișează mai multe zone cu caracteristici foarte diferite. Fiecare zonă exterioară este singulară, dar aparține aceluiași concept de grădină mediteraneană indigenă omogenă. Zona de intrare plată și însorită conține niște măslini cu trunchiuri mari, care dau personalitate și eleganță accesului. Zona înclinată transformă terasele tipice ale dealurilor de la mare. Pini, pomi de citrice și plante pe bază de plante sunt expuse pe aceste nivele diferite, conținute de pereți de zidărie care leagă grădina
la subsolul casei.

"Rezultă într-o casă cu mai multe spații unde se poate contempla marea, din fiecare dintre camerele sale interioare sau din zonele exterioare" (Ramón Esteve).

Proiectare ad-hoc

Designul interior a fost realizat în totalitate de către Ramón Esteve Estudio. Pavementul este realizat din beton lustruit alb murdar, continuu atât în ​​interior, cât și în exterior. Toate cherestele sunt lecuite din lemn de Accoya. Bancile mari încastrate în băi sunt realizate din piatră naturală. Vasele de piscină sunt, de asemenea, realizate din beton lustruit în tonuri diferite. Există o zonă de lounge de ambele piscine, definite de pavajul său plat pietruită.

Ramon Esteve














Priveste filmarea: Casa Sardinera. Casa Sardinera de Ramón Esteve Estudio

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: