Casa S + I de către arhitecții DP + HS din Jakarta, Indonezia

Casa S + I de către arhitecții DP + HS din Jakarta, Indonezia

Proiect:Casa S + I
Arhitecti:DP + arhitecți HS
Locație:North Jakarta, Indonezia
Zonă:6.458 de metri patrati
Fotografie de:Mario Wibowo

Casa S + I de către arhitecții DP + HS

DP + arhitecți HSau proiectatCasa S + I,o reședință contemporană situată în zona rezidențială din Jakarta de Nord, Indonezia. Această casă de 6.458 de metri patrati ocupă un teren de 4.736 de metri pătrați și se confruntă cu un drum principal pe partea de vest, precum și o alee pe partea de sud.
Casa este locuită de o familie mică, dar există potențial pentru o familie mai largă de a vizita și petrece ceva timp de calitate. Acest lucru a afectat programul spațial al casei, dar cel mai bine este să citești ceea ce ar fi trebuit să spună arhitecții despre el.

De la arhitecți:"Situat într-o zonă rezidențială din nordul Indiei, Jakarta, casa de 600 mp ocupă un teren de 440 mp. Situl acestui proiect se confruntă cu un drum principal pe partea vestică și cu o alee pe cealaltă parte (partea de sud). Don Pieto și Henny Suwardi de la arhitecții DP + HS au observat că acest site, în special cel care se află în fața drumului principal, are o linie de construcție considerabil mare. Ei sunt conștienți că linia clădirii va diminua dimensiunea site-ului. Pe baza acestei observații, ei încearcă să localizeze ușa principală pe partea care se îndreaptă spre alee (partea de sud); permițând astfel zonei reduse să fie utilizată ca spațiu de colectare a spațiului liber. Spațiul de adunare în spațiu liber este o extensie a camerei de zi principale, care este concepută intenționat pentru a fi ușor departe de ușa principală, pentru ao menține privată.
Această casă este locuită de o familie mică. Cu toate acestea, soțul și soția provin dintr-o familie mare. În consecință, potențialul pentru o familie atât de mare de a veni să viziteze, să petreacă ceva timp și chiar să rămână peste noapte în această casă afectează programul spațial al acestei case. Prin urmare, determinarea programului spațial al acestei case să fie destul de compactă. Având în vedere programul spațial compact, conceptul propus este "cutia compartimentului". Ideea este de a poziționa spațiile în două cutii mari de masă. Apoi, fiecare cutie are un tratament îndrăzneț prin materialele folosite la fațadă. "

"Aceste două cutii de masă provin dintr-o cutie de masă care este scăzută de spațiul deschis. Acest spațiu deschis este amplasat la etajul 3 și 4 (pe acoperiș); servește pentru a înmuia forma rigidă a cutiei și creează o mulțime de deschideri potențiale, astfel încât clădirea să poată respira și să obțină suficientă lumină naturală. O piscină reflectorizantă este de asemenea construită pe acoperiș pentru a ajuta la scăderea temperaturii clădirii.
În funcție de preferințele proprietarilor, de vârsta lor relativ tânără și de considerentele bugetare, structura este concepută ca o structură modulară, combinată cu un limbaj arhitectural modern în detaliile clădirii. Acestea au stabilit că tonul clădirii este monocrom, cu elemente de linii negre, cum ar fi ușa și cadrul ferestrei, pentru a ajuta la definirea spațiului. În același timp, culorile accentului sunt prezentate prin utilizarea de mobilier vrac și decorațiuni. Materialele expuse sunt, de asemenea, aduse consecvent în partea interioară a clădirii, cum ar fi cimentul expus în camera de zi, cărămida expusă în sala de studiu și lemnul masiv în spațiile comune.
Câțiva copaci mari existenți, care se află pe partea vestică cu care se confruntă drumul principal, se păstrează pentru a da niște nuanțe la grădina mare din spatele lor. Cu destul arbori de umbra, gradina este proiectata sa fie o zona mare de piscina, cu o punte care functioneaza ca un punct de adunare si ca extensie a livingului.

Priveste filmarea: Ce se ascunde la subsolul CASEI POPORULUI

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: