Casa Rosales Quijada de GITC Arquitectura din Chile

Casa Rosales Quijada de GITC Arquitectura din Chile

Proiect:Casa Rosales Quijada
Arhitecti:GITC Arquitectura
Locație:Del Valle, Chicureo, Colina, Chile
Zonă:51,666 metri patrati
Fotografie de:Felipe Diaz Contardo

Casa Rosales Quijada de GITC Arquitectura

Casa Rosales Quijadaeste situat în Chile. Este o locuință proiectată deGITC Arquitecturapentru un cuplu cu doi copii.
La primul etaj al casei publice zonele publice, în timp ce în volum mai mare la etajul al doilea sunt zonele private în care părinții și copiii sunt separați. În partea de est se află parterul părinților, în timp ce copiii se află la vest.
La etajul al doilea, se formează spații private la capetele fiecărui volum, în timp ce în centru, zonele comune creează un volum central mare de înălțime dublă.

De la arhitecți:

Proiectul

Casa separată, pentru căsătorie, doi copii și servicii. Spațiile publice de la primul etaj și spațiile private din cel de-al doilea. În acest volum mai mare părinții și copiii sunt despărțiți; primul la est și copiii la vest. La etajul doi, capetele fiecărui volum au cele mai private locuri de terminat în centru cu zonele cele mai comune (biroul tatălui și camera TV / multimedia pentru copii); crearea unui volum central mare de înălțime dublă; care conțin relațiile și legăturile (ambele picior de vedere) între această dualitate dublă (privată / publică și copii / părinți)

Materialele

Beton, oțel și lemn naturalUn dialog între greutatea și masa betonului cu ușurința și căldura lemnului. Structura de bază a primului și a celui de-al doilea etaj este beton, oferind o "masă robustă" pentru a linia exteriorul cu oțel și lemn. Atât la etajul doi ca înălțimea dublă a centrului de volum, lemnul nativ utilizat a fost uscat și prelucrat intern. Canelo a fost folosit în pereți și plafoane, iar Tineo sau Coihue în podele.

Caramizi din sticlăAcest element a fost folosit pentru a crea peretele estic al bucătăriei, ca un caleidoscop care filtrează lumina dimineața din bucătărie; și distorsionează iluminatul care primește băi, iar în funcție cum funcționează un ecran pentru a separa accesul și masa. Este un element jucăuș care dă mișcare și luminează în același timp, care le separă.

Axele funcționale și spațiale

Coridorul. Intimidarea lungimii maximeCoridorul de la al doilea etaj se transformă într-un coridor mare care se termină pe două terase; mica terasă de vest care zboară peste intrarea principală și terasa mare de est. Acest coridor, care execută lungimea maximă internă a casei (24 de metri + terase), în plus față de zăbrelele semi-interioare ale teraselor, este însoțită de o fereastră orizontală sudică mare, care comunică câmpurile vecine din interiorul casei.

Scări și volum centralScara principală, situată ca o finisare a volumului central de dublă înălțime care este proiectată în curtea nordică, se sprijină pe un perete vertical mare, care este îndepărtat de casă și permite intrarea luminii solare pe tot parcursul zilei un suport al razele și umbrele soarelui); devenind un adevărat ceas solar, care indică atât avansul zilei, cât și schimbarea anotimpurilor ".

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: