Casa 1217 de H Arquitectes din L'Escala, Spania

Casa 1217 de H Arquitectes din L'Escala, Spania

Proiect:Casa 1217
Arhitecti:H Arquitectes
Locație:L'Escala, SpaniaZonă:6,458 de metri patrati (suprafata)
Fotografie de:Adria Goula

Casa 1217 de H Arquitectes

Arhitecți spanioliH Arquitectesau proiectat Casa 1217 sau cum este cunoscută Casa 1217 în municipalitatea L'Escala din Girona, Spania.
Casa este amplasată pe un teren de 6.500 de metri pătrați, cu o topografie moale. Parcela a fost clară de orice obstrucții care au făcut munca mult mai ușoară și mai rapidă.
Această casă servește drept reședință pentru un cuplu tânăr. Designul cu două etaje oferă vederi spre Munții Pení și Cap de Creus.
Interiorul și zonele exterioare sunt conectate printr-o serie de verande conectate.

Situat în l'Escala (Girona) lângă Montgó Cove, fără caracteristici urbane speciale. Un teren dreptunghiular de suprafata de 600 de metri patrati, cu toate serviciile urbane; topografia moale, orientată spre nord-sud orientată de-a lungul parcelei. Nu exista o condiție pre-existentă la amplasament, nici vegetație, nici element construit.

Condiții

Programul a fost simplu, pentru a dezvolta o casă pentru un cuplu; totuși au existat unele condiții care au ajutat la începerea primelor decizii: casa ar trebui să aibă două etaje pentru a permite vizionarea la Munții Pení și Cap de Creus. Clienții și-au imaginat porțile ca spații de tranziție în ambele etaje, ca o modalitate de a lega medii interioare și exterioare; un spatiu la parter pentru a lucra ca o camera auxiliara si cateva camere cu baie pentru a gazdui oaspeti.

Proiect

Datorită împrejurimilor neplăcute ale parcelei sa propus plantarea pe perimetru a tuturor formelor de vegetație. Intenția a fost de a modifica percepția prin densificarea cu vegetație și pentru a evita crearea unui gard. În timp ce parterul este legat de spațiul exterior, primul etaj este legat de priveliștile peisajului. Aceste condiții definesc prima construcție logică a casei: trei planuri orizontale complet deschise pe perimetrul lor. Pentru a răspunde la programul "confortabil" al casei, jumătate din suprafața fiecărui etaj va fi ocupată de o "cutie" ușoară. Aceste două cutii vor fi plasate în direcții opuse la fiecare etaj pentru a stabili o relație optimă cu spațiul exterior, în funcție de care podea. Cutia de la parter este plasată pe partea de nord pentru a beneficia de orientarea spre sud a galeriei și conține bucătăria și o încăpere / depozit auxiliar care funcționează ca o verandă în timpul verii și ca spațiu de câștig solar în timpul iernii. Caseta de la primul etaj deține două camere mici: dimensiunea lor permite să profite de aproprierea spațiului galeriei exterioare de către utilizatori. Acest spațiu va fi folosit ca un balcon în timpul verii și ca un studiu în timpul iernii. În timp ce cutiile conțin spațiul programat "confortabil", spațiile galeriei neprogramate sunt considerate a fi utilizate cu un sistem termic pasiv pe tot parcursul anului.

H Arquitectes

Constructie

Structura, bazată pe piloni și plăci de beton, este cea mai importantă investiție a bugetului proiectului. Conține inerția termică și, în același timp, caracterizează spațiile galeriei și, ca o consecință, restul casei. Strategia cutiilor răspunde unui sistem constructiv mecanic: acestea sunt compuse dintr-un cadru de balon, panouri OSB și pereți despărțitori din plăci de ghips. Camera de aer din interiorul pereților despărțitori permite depozitarea unei cantități imense de izolare, evitând excesul de inerție termică a camerelor care trebuie încălzite rapid în timpul iernii. În același timp, permite plasarea tuturor elementelor tehnice într-o casă în care structura de beton rămâne complet vizibilă fără elemente ascunse. În cele din urmă, panourile din beton au fost alese ca placări pentru cutii.

Comportamentul clădirii

Galeriile care se confruntă cu estul și sudul garantează un nivel ridicat al câștigului solar. Au lucrat fără aclimatizare în zilele de iarnă și lucrau în același timp cu o pernă termică pentru spațiile "de confort". Pe timp de noapte, perdelele reduc pierderea de căldură în timp ce o sobă de ardere a lemnului asigură aclimatizarea. Aceste elemente împiedică și casa să se răcească în perioadele goale. Cutiile (bine izolate, aerisite și fără inerție termică) au un sistem aerotermic de pompă de căldură care aduce o încălzire rapidă în aceste spații atunci când utilizatorii revin după o lungă absență.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: